Life may not always give us a chances..BUT it always give us a choices...

Me...Pu3 zmt...

My photo
I am ONLY ONE but I am ONE..I can't do EVERYTHING but I can do SOMETHING..and I won't let what I can't do interfere with what I can do. I AM NOT PERFECT & I DON'T PRETEND TO BE BUT I ONLY HAVE ONE LIFE TO LIVE & I'M GOING TO TAKE EVERY RISK!!!!

Tentang AKU...AKU..dan AKU

Lagi tentang diri aku... Simple but nice...daring but loving adakalanya keras dan adalanya berhati lembut.. Aku tahu apa yang aku inginkan dalam hidup Tak akan menyerah kalah..sekalipun sudah dipenghujung nyawa..ITULAH AKU....

Wednesday, March 30, 2011

[C][E][R][I][T][E][R][A] ~ [H][I][D][U][P]

Roda kehidupan akan terus berputar selagi kita hidup..Tak semua orang bernasib baik & tak juga yang malang itu akan terus kekal malang. Kehidupan ini masih boleh diubah jika kita menginginkan itu berlaku. Walaupun susah..tapi selagi ada kemahuan..tentunya kita diberi jalan..

Kesilapan...memang biasa berlaku untuk insan seperti kita. Setiap yang berlaku memang sudah tertulis begitu. Hanya kekuatan yang boleh buat kita terus kehadapan. Jangan pernah mengalah kerana hidup sememangnya sebuah perjuangan.

Bukan mudah utk jadi seperti apa yang kita inginkan..kdg2 kemahuan tidak seiring dengan perjalanan..terimalah semuanya dengan redha sekalipun pahit untuk di telan.

Lumrah hidup memang begitu..suka, duka, pahit, masin...kesakitan..kesengsaraan..kebahagian..kejayaan dan penderitaan....setiap peristiwa itu sebenarnya mengajar kita bagaimana untuk terus hidup hingga ke hari ini...
Jika kita tidak melaluinya ..bagaimana mungkin kita akan mengerti ttg sebuah kehidupan...

Inilah ceritera hidup yang sebenar...

No comments: